Nature Vivanta,  Natuurlijk Zwanger en Bevallen

Cursus HypnoBirthing in Twente, Zuid-Oost Drenthe, Grafschaft Bad Bentheim of Emsland

Sinds enkele jaren geef ik met veel plezier de officiële, beproefde HypnoBirthing cursus die ontwikkeld is door Marie Mongan en ook wel de Mongan Method genoemd wordt.

Ik ben er trots op de officiële HypnoBirthing cursus te geven, omdat ik ervaren en gezien heb wat deze cursus doet en waarin hij zo uitblinkt.

HypnoBirthing is geen hypnobirthing

Helaas bieden inmiddels ongelooflijk veel cursusleiders de HypnoBirthing gedachte aan in een online cursus of een middag lesprogramma.

HypnoBirthing, the Mongan Method, is krachtig en bijzonder, juist vanwege de 5 cursus eenheden van ieder 2,5 uur met tussen ieder cursusdeel een pauze van een week. Die pauze zorgt voor bezinking, waardoor de aangeboden en geoefende leerstof beter geïnternaliseerd kan worden.

HypnoBirthing, the Mongan Method

De eerste les staat binnen de HypnoBirthing Mongan Method heel duidelijk voor DE-hypnotiseren en daarmee het loskomen van oude gedachtepatronen rondom geboorte. Denkbeelden zoals ‘bevallen is afgrijselijk en per definitie een lijdensweg’ worden ontkracht en door middel van kennis en beelden wordt het tegendeel kenbaar gemaakt.

“Oh, het kan ook anders! Bevallen kan dus ook liefdevol, rustig en sereen zijn” is de kerngedachte aan t einde van de eerste les. Gedachten als “dat wil ik ook!” en “daar wil ik meer van weten” kenmerken het einde van de eerste les.

We nemen afscheid en een week later gaan we verder met les 2.

Les 2 maakt kennis met diepte hypnose wat niks anders is dan diepe ontspanning of meditatie. De lessen die daarna volgen gaan steeds dieper en ik zie dan ook als cursusleidster een hele mooie ontwikkeling bij de cursisten die ik tot nu toe heb begeleid.

Wat ik zie is dat mensen gespannen en ook angstig zijn aan het begin van de cursus. Wat ik zie en waar ik enorm van jubel is dat deze mensen stuk voor stuk gaande de weg meer vertrouwen krijgen in zichzelf, anders tegen geboorte aan gaan kijken en uiteindelijk bij les 4 of 5 mij bedanken voor het geschenk dat ik hen gegeven heb.

“Ik kijk nu uit naar de geboorte in plaats van dat ik er tegenop zie”, hoor ik ongelooflijk vaak en is tegelijkertijd ook waar ik het voor doe!

De glimlach op de gezichten.
Het vertrouwen dat ze uitstralen.
De kracht die ze in zichzelf en in elkaar ontdekken.
Samen als team de geboorte tegemoet treden.
Krachtig, zelfverzekerd, vol vertrouwen en zonder angsten!

HypnoBirthing in 5 dagdelen

De opbouw van 5 cursuseenheden met daarbij een pauze van 1 week tussen de cursuseenheden is een essentieel onderdeel om dit prachtige resultaat te kunnen bereiken. Het bezinken van nieuwe informatie, het overdenken, het oefenen, het nader tot elkaar komen als man en vrouw, het binden met je nog ongeboren kind. Dat alles kan onmogelijk binnen één dagdeel bereikt worden.

HypnoBirthing bij mij in plaats van online

Kan een online cursus die is opgenomen de live docent vervangen? In veel gevallen denk ik wel. Als het gaat om uitleg over een technisch onderwerp bijvoorbeeld kan dat inderdaad best, maar als het gaat om verandering en een persoonlijk proces dat je doormaakt dan wordt het lastiger.

Bij de HypnoBirthing cursus maak je samen met je partner een verandering door. Je wordt losgekoppeld van bestaande, belemmerende overtuigingen, opent jezelf voor nieuwe mogelijkheden en kiest daaruit samen wat het beste bij jullie past.

Ik zie vaak bij cursisten dat ze blijven hangen in bepaalde stukken en dan ben ik degene als docent die de ontwikkeling in de gaten houdt en bijstuurt wanneer dat nodig is. Dat doe ik door opmerkingen te plaatsen tijdens de lessen rondom de thema’s waar ik emoties opmerk, eventueel na te praten na de les wanneer de emoties te heftig zijn en extra aandacht te geven over bepaalde onderwerpen tijdens de hypnose/ diepte ontspanningsonderdelen. Een online programma wat is ingesproken kan deze extra input en flexibiliteit niet bieden.

HypnoBirthing samen met je partner

Bevallen doe je samen! Toch?

Je bent samen zwanger geraakt. Hoe mooi zou het zijn om dan ook samen je kind te verwelkomen op aarde?

Bij HypnoBirthing volg je samen alle cursuseenheden. Samen maak je deze wonderlijke groei door en samen groei je uit tot een hecht team dat perfect op elkaar ingespeeld is!

Ook daar heb ik regelmatig over te horen gekregen dat HypnoBirthing erg goed is voor je relatie!

HypnoBirthing in Twente, Zuid-Oost Drenthe, Grafschaft Bad Bentheim of Emsland

HypnoBirthing is breed. Het is een cursus voor de rest van je leven!

Wil jij de tools in handen krijgen om je kind op een liefdevolle manier geboren te laten worden? Wil jij weten hoe natuurlijke borstvoeding werkt? Wil jij dat je relatie versterkt wordt nu je samen een kind krijgt? Wil jij sterker in je schoenen komen te staan en zelfverzekerd en vol vertrouwen uitkijken naar de geboorte van je kind?

Ik geef HypnoBirthing, the Mongan Method in Twente, Zuid-Oost Drenthe, Grafschaft Bad Bentheim (Duitsland) en Emsland (Duitsland).
Kijk bij de agenda voor de reeds geplande cursussen of neem contact op om een nieuwe cursus in te plannen.

Voor meer informatie over HypnoBirthing klink hier.

Liefdevolle groet, Erika

Ik ben moeder van Tammy (2013) en Elvyke (2016) die beiden thuis in bad geboren zijn. Vanwege de erfelijke ziekte (eczeem, astma en allergieën) van de oudste ben ik mij steeds verder gaan verdiepen in het leven, het komen en gaan van klachten en ziektes en welke therapieën, voeding en leefwijzes daar goede effecten op hebben. Ik weet hoe zwaar het is af te wijken van de standaard. Ik weet wat oordelen van anderen met je doen en juist daarom vanwege alles wat ik daarin heb meegemaakt, gezien heb, gevoeld heb en geleerd heb wil ik mijn kennis en ervaringen graag met jullie delen in de hoop dat jullie erdoor geïnspireerd raken en gesterkt raken jullie eigen weg te gaan en 100% te vertrouwen op jullie eigen gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *