Toelichting

The HypnoBirthing Mission

HypnoBirthing bereidt zwangere vrouwen voor op een rustige, liefdevolle, ontspannen geboorte, waarbij ze zich terugtrekken in hun lichaam en zich focussen op de processen die zich daar afspelen tijdens de geboorte.

Bevallen kan iedereen en dat benadrukt HypnoBirthing dan ook.

Waarom, kun je je afvragen?

Bevallen wordt niet door iedereen ervaren of gezien als een prettige ervaring. Er zijn steeds meer vrouwen die smeken om een keizersnede omdat ze doodsbang zijn om hun baby te baren.

Ook zijn er veel vrouwen die niet thuis willen bevallen uit angst of die bij voorbaat al aangeven pijnstillende medicatie te willen gebruiken uit angst voor pijn.

[cml_media_alt id='824']7[/cml_media_alt]

HypnoBirthing heeft als missie en doelstelling om vrouwen weer te laten vertrouwen op hun eigen lichaam. Om vrouwen zoveel zelfvertrouwen mee te geven dat ze niet meer op zien tegen de geboorte van hun baby, maar dat ze met veel vertrouwen en enorm plezier uitzien naar de bevalling.

[cml_media_alt id='818']1[/cml_media_alt]

Dit is dan ook wat er gebeurt met cursisten die de cursus volgen. Angsten worden losgelaten en ontkracht door kennis. Positieve gedachten vervangen negatieve gedachten en blijdschap vult de harten van de aanstaande ouders.

De hoeveelheid kennis die de stellen meekrijgen in de cursus sterkt hun zelfvertrouwen en geeft tevens het gevoel zeer goed voorbereid te zijn.

[cml_media_alt id='821']4[/cml_media_alt]

Lichaam en baby werken samen

En wanneer het dan zover is, werkt de baby nauw samen met het lichaam van zijn moeder. Er verloopt een nauwe communicatie die ervoor zorgt dat de juiste hormonen worden afgegeven en de spieren van de moeder hun werk doen om de baby eruit te duwen. Zo verloopt de geboorte ook in de dierenwereld.

zwangerschap

Leer om je lichaam te volgen tijdens de geboorte van jullie kind!

Zelfhypnose, wat is dat?

Bij de ontspanningsoefeningen maken we gebruik van zelfhypnose. Je leert jezelf in een diepe ontspanning te brengen. Dit klinkt misschien zweverig of eng, maar dat is het niet. Zelfhypnose zijn we allemaal heel vaak in, bijvoorbeeld vlak voor het slapen gaan, maar ook tijdens het dagdromen of wanneer we ergens geconcentreerd mee bezig zijn.

Voorbeeld: Jij leest een boek en je partner stelt jou een vraag. Je hoort dat hij een vraag stelt, maar de vraag zelf is niet bij je binnengekomen. Dat is een voorbeeld van zelfhypnose – diepe ontspanning en een diepe focus.

Deze diepe ontspanning kun je prachtig gebruiken tijdens de geboorte van je kind! Wanneer je in deze diepe ontspanning zit lijkt het net of je in een cocon zit waarbij je minder van je omgeving meekrijgt.

Natuurlijk bevallen betekent

ontspannen, vertrouwen op je lichaam en je denken los laten. 

[cml_media_alt id='820']3[/cml_media_alt]

Geboorteplan opstellen

Tijdens de cursus maken we een start voor het geboorteplan dat je zelf met behulp van alle gekregen informatie verder gaat uitwerken. Daarna kan ik hem zo vaak als je wilt doornemen en je van feedback voorzien, voordat je hem bespreekt met je verloskundige of gynaecoloog.

[cml_media_alt id='822']5[/cml_media_alt]

Een mooi artikel over HypnoBirthing, als je nog meer wilt lezen.