Blog,  Natuurlijk Tuinieren

Fruitbomen – kruin vormen

Onze boomgaard is al goed gevuld met diverse fruitbomen. Nu ze goed zijn aangekomen en nu twee jaar in onze tuin staan zijn we de kruinen gaan vormen middels touw en gewichten.

Henri legt uit hoe dit precies werkt en hoe je de gewichten vastmaakt aan de takken!
Hoe maak je deze gewichten? Simpel! Neem plastic bekertjes, betonmix en haakjes. Giet de beton in de bekertjes, haakjes erin en wachten tot het beton is uitgehard. Dan knip je het plastic bekertje stuk en heb je jaaaarenlang plezier van deze gewichtjes waarmee je de nieuwe loten van de fruitbomen kunt buigen zodat je uiteindelijk meer fruitopbrengst hebt. Een bredere kruin geeft immers meer opbrengst.

Veel kijk- en leerplezier!

 

 

Ik ben moeder van Tamás (2013) en sinds hij ziek werd vlak na zijn geboorte ben ik wakker geworden. Ik heb mij verdiept in een breed spectrum van onderwerpen die allemaal samenhangen met een natuurlijke leefstijl en ik wil mijn kennis graag met jullie delen in de hoop dat jullie erdoor geïnspireerd raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *