Blog,  Nature Vivanta

Gekruiste wegen

Waar ik in augustus nog vrolijk de bergen in Italië op en neer denderde met mijn baby in de buik (25 weken zwanger) en mijn peuter van 2,5 op mijn rug in de draagdoek brak in september een zware en verdrietige tijd voor ons aan.

Mijn schoonvader werd begin september met spoed opgenomen in het ziekenhuis met hartproblemen. Na diverse ingrijpende operaties en een 3 maanden lange opname op de intensive care werden de behandelingen stopgezet en stierf hij op 1 december 2016.

8 december hadden we gevoelsmatig aangevoeld als de geboortedatum van onze dochter. De begrafenis werd gepland op 7 december. Door contact te maken met onze baby hebben we haar gevraagd of ze minimaal een week kon wachten.

Een intensieve week

Ik wist zeker dat ze me een week de tijd zou geven om het verlies van onze vader, schoonvader en opa te verwerken (voor zover dat mogelijk was binnen een week tijd) en mijn lichaam weer zover te krijgen om haar geboren te laten worden.

Mijn lichaam was moe. Mijn geest was ook op. De ziekenhuisbezoeken, de algehele situatie met alle spanningen die erbij horen en de gesprekken die ik met mijn schoonvader gevoerd heb waren best intensief geweest voor mijn zwangere en later hoogzwangere lichaam.

Nadat mijn schoonvader was overleden werden we de week erna geleefd. Er moest zoveel geregeld en gedaan worden voor de begrafenis. Toen de begrafenis achter de rug was op 7 december heb ik mij letterlijk teruggetrokken om me voor te bereiden op de geboorte. Ik ben in een andere kamer gaan slapen en heb alle gedachten, spanningen, beelden van en over mijn schoonvader losgelaten.

Mijn lijf en geest zaten vol spanning, emoties en gedachten. Niet rondom mijn baby…maar rondom mijn schoonvader. Zo kon ik onmogelijk mijn baby een fijne, zachte thuisgeboorte bieden.

Afscheid nemen

Ik heb middels de ademhalingstechnieken die ik aan mijn cursisten uitleg alle emoties losgelaten, mijn onrustige hoofd leeggemaakt, keer op keer in liefde afscheid genomen van mijn schoonvader zodat ruimte gecreëerd werd voor nieuw leven.

Na een paar dagen begonnen de oefengolven en op de 7e dag na de begrafenis is onze dochter Elvyke – thuis in bad – geboren! 14-12-2016

Ik ben moeder van Tamás (2013) en sinds hij ziek werd vlak na zijn geboorte ben ik wakker geworden. Ik heb mij verdiept in een breed spectrum van onderwerpen die allemaal samenhangen met een natuurlijke leefstijl en ik wil mijn kennis graag met jullie delen in de hoop dat jullie erdoor geïnspireerd raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *