Blog,  Natuurlijke Verzorging

Krijg de kleertjes

Wat ik al jaren zeg en denk is er kennelijk al sinds 2012!
KLEDINGRUILPUNTEN door het HELE LAND!

Verklein actief je ecologische voetafdruk en ruil je kleding en speelgoed bij www.krijgdekleertjes.nl 

Waarom alles nieuw kopen als er zoveel kleding wordt weggegooid? Weet je wel dat ieder huishouden kleding in zijn kelder of op zolder heeft liggen wat niet actief wordt gebruikt? Waarom wordt het niet gebruikt? Oke, een paar maatjes op voorraad hebben doe ik ook.

Maar waarom zou je baby kleding bewaren als je niet meer zwanger wilt raken? Weet je…dat slaat eigenlijk nergens op!

Laten we ruilen! Laten we actief onze ecologische voetafdruk verkleinen!


Laten we bewust met kleding en speelgoed omgaan en ons beseffen dat er veel grondstoffen voor nodig zijn om het te produceren en dat het daarmee behoorlijk belastend is voor onze planeet aarde en daarmee ook belastend is voor alles wat op de aarde leeft.

Je kunt op de website pakketten kopen voor 2 euro en verzendkosten. Je kan echter ook naar ruilpunten gaan verspreid over heel Nederland.

Maar, jij wilt misschien nog wel veel actiever meedoen en laat dat nou ook mogelijk zijn! Je kunt je eigen ruilpunt opstarten! Kijk op de website bij de vacatures en lees de vrijwilligers vacature Coördinator lokaal Krijgdekleertjes punt  en stuur simpelweg een e-mail als je zelf in je schuur of garage een krijgdekleertjes punt wilt beginnen.

Wij hebben gisteren voor de eerste keer meegedaan en de kinderen hadden de grootste lol toen ze gisteren een verhuisdoos vol aan kleding uitpakten! Mooie, bijzondere kleding waar mijn kinderen nog lang plezier van zullen hebben!

Ik ben verkocht! Kleding dat weg gaat omdat het te klein is voor mijn kinderen gaat naar een ruilpunt! Ik zet een verhuisdoos in de kelder en zodra hij vol is rijd ik er eventjes heen. Voor een donatie van kleding of om wat kleding te ruilen.

Ik ben moeder van Tamás (2013) en sinds hij ziek werd vlak na zijn geboorte ben ik wakker geworden. Ik heb mij verdiept in een breed spectrum van onderwerpen die allemaal samenhangen met een natuurlijke leefstijl en ik wil mijn kennis graag met jullie delen in de hoop dat jullie erdoor geïnspireerd raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *