Blog,  Natuurlijke Verzorging

Natuurlijk! SCHMINKEN

Gezien de eczeem, intolerantie en allergie geschiedenis van mijn zoon Tamás weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat je als ouder beschikt over natuurlijke, gezonde en toch leuke materialen.

Dat geldt ook voor schmink. Schmink is een feestelijke toevoeging binnen de fantasierijke belevingswereld van het jonge kind en hoort er om die reden voor mij helemaal bij.

Welke schmink gebruiken wij? 

Vanwege Tamás’ overgevoeligheden ben ik op zoek gegaan naar natuurlijke schmink en kwam ik uit bij het merk “Elegant Minerals” en dan het product Natural Face Paint. Ik had meteen bij een webshop een heel setje kleurtjes gekocht (zie plaatje) zodat ik de basiskleuren iig had om Tamás te schminken als clowntje.

Hij reageerde echter wel lichtjes met eczeem en jeuk op de schmink van dit merk. Jammer, want het is geen goedkoop merk!

Tamás wilde geen schmink op en dus liet ik het met rust en wachtte ik af. Onze zoon is inmiddels 4 en wil nu regelmatig geschminkt worden!

Nou vond ik rond carnavalstijd in de DM (Drogisterie Markt – soort kruidvat) in Nordhorn Duitsland schmink van het merk Alverde waar ik altijd al fan van ben vanwege het feit dat het natuurkosmetika is en bestaat uit natuurlijke materialen. Dat laatste wil overigens NIET zeggen dat je er NIET op reageert. Ik reageer bijvoorbeeld wel degelijk op de mascara van Alverde. Er zitten toch stoffen in die krachtig genoeg zijn om een reactie uit te lokken, hoe natuurlijk de stof dan ook mag zijn.

Dit setje heb ik gekocht en ik moet zeggen..ik ben er tevreden over! Tamás wil inmiddels regelmatig geschminkt worden en hij verdraagt de schmink goed! De potloodjes gebruik ik eigenlijk nog het meeste en zijn bij ons beiden enorm populair!

Soms moet je ergens tegenaan lopen. Bij mij was het dit keer schmink van Alverde bij de DM in Nordhorn.
Komend jaar kijk ik weer naar de schmink bij de DM. Ze verkopen het alleen rond carnavalstijd. Het is dus niet vast in het assortiment!

Ik ben moeder van Tamás (2013) en sinds hij ziek werd vlak na zijn geboorte ben ik wakker geworden. Ik heb mij verdiept in een breed spectrum van onderwerpen die allemaal samenhangen met een natuurlijke leefstijl en ik wil mijn kennis graag met jullie delen in de hoop dat jullie erdoor geïnspireerd raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *